Design SuiteVerbonden muren verplaatsen

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Sneltoets

Automatische muurverbinding

Selectie

Basisgereedschappen

X

De methode Automatische muurverbinding van het gereedschap Selectie zorgt ervoor dat de verbinding tussen de muur die je verplaatst, en aangrenzende muren behouden blijft. De hoeken van de muren in kwestie blijven gesloten. Bovendien kan je via de TAB-toets-methode de precieze afstand opgeven in de Zwevende Coördinatenbalk die onder je cursor verschijnt wanneer je de muur verplaatst.

De methode Automatische muurverbinding is niet bruikbaar voor muren met een Y-verbinding of Curve muren.

Verbindingen tussen muren met een T- en L-verbinding worden behouden wanneer je ze verplaatst met het commando Verplaats of Verplaats objecten per pixel, of wanneer je ze verplaatst en/of dupliceert met het commando Serie duplicaten of het gereedschap Verplaats. De uiteinden van de verplaatste of gedupliceerde muren dienen wel te overlappen met de muren waarmee ze oorspronkelijk verbonden waren.

Om een automatisch verbonden muur te verplaatsen:

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik op de gewenste muur en sleep deze naar een nieuwe plaats in de tekening. OF: Wijzig de lengte van een muur door de L-waarde in het Infopalet te bewerken (polaire coördinaten). De muren blijven verbonden tijdens de verplaatsing.

Als je een muur verplaatst die loodrecht verbonden is met twee andere muren, wordt de lengte van de verplaatste muur aangepast opdat de verbinding behouden blijft. Verplaats je een muur met T- of L-verbinding echter voorbij het einde van de verbonden muur, dan vervalt de verbinding.

connected_wall.png 

Muren waarvan de uiteinden zijn verbonden in een L-vorm gedragen zich bij het verplaatsen als een enkele muur.

Move_end2end.png 

Bij het verplaatsen van muren die aan de hoeken met elkaar verbonden zijn, worden de lengtes van alle betrokken muren aangepast om de verbinding te behouden. De lengte van een muur kan bij het verplaatsen nooit nul worden.

tjoin_move.png 

Om een reeks muren te verplaatsen zonder de tussenliggende muur te beïnvloeden, schakel je de methode Automatische muurverbinding uit alvorens de gewenste muren te verplaatsen.

cornerjoin_move.png 

Objecten verplaatsen

Serie duplicaten

Muren creëren

Muuruiteinde

Muurcomponenten verbinden

Muurcomponenten verbergen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.